جدیدترین اخبار
سلامت » علمی » روغن نعناع چگونه در مدیریت سندرم روده تحریک پذیر کمک می‌کند؟ »
تاریخ انتشار: 4/21/2025 12:36:08 PM

روغن نعناع چگونه در مدیریت سندرم روده تحریک پذیر کمک می‌کند؟

روغن نعناع چگونه در مدیریت سندرم روده تحریک پذیر کمک می‌کند؟
روغن نعناع یک راه طبیعی و مؤثر برای مدیریت علائم سندرم روده تحریک‌پذیر است و می‌تواند درد شکمی، نفخ و بی‌نظمی در حرکات روده را کاهش دهد. روغن نعناع یک راه طبیعی و مؤثر برای مدیریت علائم سندرم

روغن نعناع چگونه در مدیریت سندرم روده تحریک پذیر کمک می‌کند؟ روغن نعناع یک راه طبیعی و مؤثر برای مدیریت علائم سندرم روده تحریک‌پذیر است و می‌تواند درد شکمی، نفخ و بی‌نظمی در حرکات روده را کاهش دهد.




روغن نعناع یک راه طبیعی و مؤثر برای مدیریت علائم سندرم روده تحریک‌پذیر است و می‌تواند درد شکمی، نفخ و بی‌نظمی در حرکات روده را کاهش دهد.

به گزارش انتخاب و به نقل از انلی مای هلث؛ سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) یک اختلال شایع گوارشی است که علائمی مانند درد شکمی، نفخ، گاز و عادت‌های غیرعادی در دفع مدفوع ایجاد می‌کند. این بیماری تنها بر گوارش اثر نمی‌گذارد، بلکه می‌تواند موجب اضطراب، میگرن و اختلال در خواب نیز شود. اگر به‌دنبال راه‌حلی طبیعی برای مدیریت این مشکل هستید، روغن نعناع را دست‌کم نگیرید. این روغن به‌خاطر خواص ضداسپاسم، ضدالتهاب و آرام‌بخش خود شناخته شده است و همین ویژگی‌ها، آن را به گزینه‌ای مؤثر در کاهش علائم IBS تبدیل کرده‌اند.

روغن نعناع چگونه در مدیریت IBS کمک می‌کند؟

طبق مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۷، مشخص شد که مصرف روغن نعناع به مدت ۴ هفته می‌تواند به بهبود علائم شکمی در بیماران مبتلا به IBS کمک کند.

در ادامه، نحوه عملکرد روغن نعناع در کنترل این بیماری را مرور می‌کنیم:

۱. شل کردن عضلات روده

مطابق با مطالعه‌ای منتشرشده در مجله Gastroenterology، روغن نعناع با کاهش ورود یون کلسیم به عضلات صاف دستگاه گوارش، باعث شل شدن این عضلات می‌شود. این کار به کاهش اسپاسم‌ها و در نتیجه کاهش درد و گرفتگی شکم کمک می‌کند.

۲. کاهش نفخ و گاز

روغن نعناع دارای خواص ضدنفخ است که به کاهش تولید گاز در دستگاه گوارش کمک می‌کند. این امر باعث کاهش نفخ و ناراحتی شکمی می‌شود. طبق اعلام سرویس ملی سلامت بریتانیا (NHS)، روغن نعناع می‌تواند در کاهش دردهای شکمی، نفخ و گاز—به‌ویژه در مبتلایان به IBS—مؤثر باشد. این روغن با شل کردن عضلات دیواره روده، احساس ناراحتی را کاهش می‌دهد.

۳. خواص ضدالتهابی

ویژگی‌های ضدالتهابی روغن نعناع می‌تواند به تسکین پوشش داخلی روده کمک کند، التهاب را کاهش دهد و سلامت کلی دستگاه گوارش را بهبود بخشد. همچنین در تنظیم حرکت غذا در دستگاه گوارش مؤثر است و می‌تواند علائم یبوست و اسهال را در بیماران مبتلا به IBS بهبود دهد.

چگونه از روغن نعناع برای IBS استفاده کنیم؟

برای بهره‌گیری ایمن و مؤثر از روغن نعناع در درمان IBS، روش‌های زیر توصیه می‌شود:

چای نعناع:

نوشیدن چای نعناع راهی ملایم برای افزودن نعناع به برنامه‌ی روزانه است. این چای در کاهش نفخ و ناراحتی خفیف شکم مؤثر است. ۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری برگ خشک نعناع را در آب داغ به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و میل کنید.

کپسول‌های پوشش‌دار روده‌ای:

این کپسول‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که در روده، و نه در معده، حل شوند و در نتیجه از عوارضی مانند سوزش معده جلوگیری کنند. در اغلب مطالعات بالینی، دوز ۱۸۰ میلی‌گرم روغن نعناع برای هر کپسول توصیه شده است. همواره دوز مصرف را مطابق با برچسب محصول یا توصیه پزشک دنبال کنید.

استعمال موضعی:

چند قطره از روغن نعناع را با یک روغن حامل مانند روغن نارگیل یا روغن زیتون رقیق کرده و آن را روی شکم ماساژ دهید. این روش می‌تواند تسکین موضعی برای گرفتگی‌ها و ناراحتی شکمی ایجاد کند.

آروماتراپی (رایحه‌درمانی):

هرچند تأثیر مستقیمی بر علائم IBS ندارد، اما استنشاق رایحه‌ی روغن نعناع می‌تواند اثر آرام‌بخش داشته و استرس را که یکی از عوامل تحریک‌کننده‌ی IBS است، کاهش دهد.

نکات ایمنی در مصرف روغن نعناع

با وجود آن‌که روغن نعناع در اغلب موارد ایمن است، رعایت موارد زیر ضروری است:
• از مصرف بیش‌ازحد پرهیز کنید: طبق داده‌های منتشرشده در نشریه‌ی American Family Physician (AFP)، مصرف دوزهای بسیار بالای روغن نعناع می‌تواند برای سلامتی خطرناک و حتی مرگبار باشد.
• مشاوره با پزشک: اگر باردار هستید، در دوران شیردهی به‌سر می‌برید یا داروهای دیگری مصرف می‌کنید، پیش از استفاده از روغن نعناع با پزشک مشورت نمایید.
• فقط از کپسول‌های پوشش‌دار روده‌ای استفاده کنید: کپسول‌های معمولی روغن نعناع ممکن است باعث تحریک معده شوند. بنابراین، حتماً از نوع پوشش‌دار مخصوص روده استفاده کنید.
• روغن اسانسی را نخورید: اسانس‌ها بسیار غلیظ هستند و نباید به‌طور خوراکی مصرف شوند، مگر آن‌که پزشک به‌طور مشخص آن را تجویز کرده باشد.

توجه: مطالب این مقاله صرفاً جنبه‌ی اطلاع‌رسانی دارند و توصیه می‌شود پیش از هرگونه اقدام درمانی، با پزشک خود مشورت نمایید تا از بروز هرگونه عارضه جلوگیری شود.



جدیدترین سیاسی